[Abans de continuar amb l’aventura canadenca, vull donar les gràcies a l’Emma per la fantàstica foto que encapçala el meu blog. És que les càmeres Pentax són massa bones…]
Previously, on Road Trip…
Jinan, JuDh, Juli, (J)Emma (havia de seguir la tònica dels noms començant per ‘J’) i Joan havien emprès un viatge la destinació del qual eren les cataractes del Niàgara.
Després de moltes hores conduint, per fi havien arribat al seu primer destí: veure les cataractes de nit amb una il·luminació que havia de deixar les components femenines del grup enamorades, encara que no se sabia de qui exactament. Un cop arribats a les cataractes, es trobaren que ja era massa tard i que ni llums de colors ni res, simplement fred i humitat (cosa normal, havent-hi aigua al costat). Decidiren anar a dormir a l’alberg que havien llogat per internet, però se’l troben tancat i decideixen assaltar-lo i dormir al primer lloc que troben disponible a les habitacions accessibles. Més informació aquí.
Una vegada ja és divendres al matí, els nostres herois es desperten sense fer gaire soroll per no molestar els companys d’habitació que acaben de conèixer i es preparen per marxar de l’alberg. En principi la reserva era per 4 i el més segur és que cobrin la nit igualment encara que no haguem aparegut (segons ells). D’aquesta manera ens estalviem una petita quantitat. Però el Juli decideix anar a parlar amb els recepcionistes de l’alberg mentre es fa un te i en aquell moment descobreixen que hem dormit allà. La nostra sorpresa arriba quan ens diuen que en veure que no apareixíem havien anul·lat la reserva i no pensaven cobrar-nos res. Però ara que ja saben que estem per allà i hem utilitzat les instal·lacions, ens cobren aproximadament la meitat del que hauríem hagut de pagar si haguéssim tingut el llit reservat. Ens sentim una mica estúpids, però igualment hem pagat menys del que ens pensàvem i ho anem a celebrar amb un bon esmorzar al diner del costat de l’alberg.
Com que havíem arribat a Canadà de nit, no hem pogut canviar divises i hem de pagar amb dòlars americans. A la senyora del bar ja li va bé, perquè ens cobra el mateix preu en dòlars americans i d’aquesta manera s’embutxaca aproximadament un 12% més. Això sí, no li deixem propina, només faltaria!
Després dels ous amb cansalada i patates fregides, enfilem el camí cap a les Niagara Falls, esperant que de dia millorin. I de fet, així és. Deixant de banda que hi ha un complex turístic amb casinos al voltant, la caiguda d’aigua en si és prou bonica.
I des de l’altra banda:

Ens fem les fotos de rigor amb les cataractes de fons i anem a deixar el cotxe a l’aparcament per poder pujar al vaixell que ens farà gaudir les Niagara Falls des de dins. Bé, això de què deixem el cotxe a l’aparcament és bastant relatiu, doncs deixar-lo al lloc “oficial” ens costava C$18, i com a bon català, el Juli decideix buscar algun lloc més barat, encara que per tornar al lloc on s’havia d’agafar el vaixell s’hagi de caminar gairebé una hora (exageració, però poca, 40 minuts no ens els va treure ningú).
Un cop arribes al lloc on s’ha d’agafar el vaixell, reps un equipament que et converteix en un profilàctic gegant de color blau, per tal que puguis gaudir de les Falls mullant-te només el just i necessari per sentir la frescor a la cara:
Quan pugem al vaixell, els moviments que fa ja demostren que l’aigua que cau de tan amunt no deixa precisament un estany d’aigües tranquil·les. La passejada dura aproximadament un quart d’hora, per C$15, que al canvi serien uns $12. I aprofitant l’avinentesa que ens trobem en un espai natural molt famós continuem la sèrie de reportatges que havíem començat en aquesta entrada:
Abans de marxar, una última mirada a les cataractes per tenir un bon record, ja que hem fet tot aquest camí des de NY fins a Canadà per elles!
La següent parada serà el remolí del riu Niagara, que no és més que un meandre del riu, on teòricament hi ha d’haver uns ràpids i ser bastant espectacular, però la veritat és que una vegada arribats allà ens vam decebre molt, ja que no li vam trobar res d’especial. L'única curiositat digna de remarcar és que aquest
meandre el creua un telefèric anomenat l’"Spanish Aero Car", ja que el constructor de l’artilugi era un enginyer espanyol, Leonardo Torres y Quevedo. A més, no sé si es casualitat o està fet a propòsit, però el giny està pintat amb els colors de la bandera espanyola.
Degut a què el riu Niagara és el que exerceix de frontera entre Estats Units i Canadà, un viatge complet d’anada i tornada amb el telefèric creua quatre vegades aquesta frontera, dues d’anada i un parell més de tornada, ja que el recorregut es troba en un punt singular on la part d’Estats Units penetra en forma de punxa a Canadà.
Després de la (sí, ho podem dir) destrempada del remolí, enfilem el camí cap a Toronto, parant pel camí a Niagara-on-the-lake per fer un mos. És increïble que amigables són la gent d’aquest poblet, ja que nosaltres vam veure una taula de picnic en un aparcament d’un supermercat i sense pensar-nos-ho dues vegades ens hi vam asseure per dinar. Quan ja portàvem una estona, va sortir un senyor de l’edifici del costat per preguntar-nos si estàvem allotjats a l’hotel, ja que la taula que estàvem utilitzant era on sortien els empleats a descansar. Li vam demanar disculpes i ens va dir que no hi havia cap problema, que mengéssim tranquils i fins i tot ens va desitjar bon profit!
Una vegada amb els dipòsits plens, tant el del cotxe com els nostre propis, vam agafar carretera i manta i cap a Toronto falta gent, on havíem de trobar l’alberg que havíem reservat a la Chinatown de la ciutat. Entrar a la ciutat va ser com entrar de nou a Manhattan, però molt més gris i com brut, com depriment. I això que ens havien dit que Toronto era com New York, però més net.
Un cop a l’alberg de Chinatown, els treballadors de l’establiment (que amb prous feines parlaven unes quantes paraules d’anglès) ens van ensenyar les nostres habitacions, una doble i una triple i ens exigien cobrar els diners que costava la nostra estada en efectiu i en aquell precís instant. Va resultar que ens faltava un dòlar canadenc per pagar i el senyor no ens volia deixar marxar a donar un tomb per la ciutat fins que li donéssim el dòlar que li devíem! Vam treure totes les monedes que portàvem damunt, però ens va dir que no, que amb allò no arribàvem al dòlar de la discòrdia.
Finalment, vam aconseguir marxar i donar un passeig per la ciutat fins arribar a la CN Tower, la torre d’observació més alta del món, amb una alçada de 553.33 metres, encara que abans de 2013 està prevista la construcció de set edificis més alts que aquesta torre arreu del món. De fet, el Burj Dubai, un gratacels que s’està construint a Dubai, Emirats Àrabs Units, ja la supera en alçada, tot i que el final de les obres del mateix està previst per finals de setembre d’aquest any.
Després del moment Wikipedia, podem tornar als nostres aventurers que, mentre dos d’ells s’enfilaven a la torre per poder veure Toronto-ntero, els altres tres ens quedàvem a la base xerrant i criticant la gent que passava, que sempre és un esport molt sa.
Des de les altures ens arriben les fotos de la nostra corresponsal Emma, on es poden veure les vistes des del mirador:

Després de l’aventura a la torre (tant a dalt com a baix), tocava reposar forces i quin lloc millor per fer-ho que un restaurant tailandès on els plats costaven uns C$7, és a dir, molt barat, i el que és més important, molt bo!
I ara ja toca dormir i deixar el que resta de l’aventura per propers fascicles…