I el títol ho explica gairebé tot… Fa una calor al carrer im-prezionante! Fixeu-vos si és nice el dia, que aquí fora hi ha unes parties al carrer, amb la gent asseguda a les seves escales d’entrada a casa, prenent la fresca i escoltant música.
És dolent que demà ja torni a fer mal temps, o com a mínim això és el que pronostiquen, després d’un cap de setmana amb una calor in crescendo, arribant al seu punt àlgid avui amb temperatures que fregaven els 90 ºF (uns 32 ºC), situació ideal per treure de l’armari pantalons curts, sandàlies i ulleres de sol.
Tot va començar dijous quan, després d’una reunió molt interessant (ironia) a la universitat vaig anar a buscar a l’Anna a l’estació d’autobusos de Chinatown, que em venia a veure des de Boston abans que se li acabi el visat i hagi de tornar cap a Espanya. Vam anar caminant pel pont de Brooklyn gaudint de les vistes fins a casa per deixar la bossa de roba i descobrir (oh horror!!) que el vàter vessava.
Poc hi podíem fer, ja que teníem entrades per una obra de teatre anomenada ‘Zombie’ en un teatre més aviat alternatiu. L’obra és un monòleg d’un segrestador-violador-assasí en sèrie d’una hora de duració. La veritat és que l’actor aconsegueix transmetre de manera molt vívida tots els sentiments, sensacions i pensaments que ronden la seva ment, creant un estat d’intranquil·litat en el públic que no havia vist mai. Hi va haver gent que fins i tot van marxar a mitja obra, suposo que escandalitzats o ofesos…
El dia següent tocava reunió important a la universitat (ja no ironia) i, una vegada acabada, a gaudir de l’esplèndid dia que feia al carrer, fins i tot arribant a tenir massa calor. La veritat és que és un luxe estar caminant per Times Square amb aquesta calor, però amb un deliciós frappuccino com el de la imatge. Poc a poc veig que m’estic americanitzant jeje
Com que era divendres, el MoMA (Museum of Modern Art) era gratis per la tarda i va tocar la visiteta de rigor, encara que amb un al·licient: era l’aniversari de la Judith i els companys de feina la van convidar a dinar i li van comprar un pastís que no es van acabar, per tant ens vam trobar a la porta del MoMA amb un pastís, 4 persones cansades de caminar i amb gana. Resultat?
Doncs sí, nens i nenes, aquesta és la imatge de menjar-se un pastís d’aniversari típicament americà als jardins del MoMA.
I ja arribem a dissabte, quan el temps era encara millor que el de divendres i decidim anar a fer un pícnic a Prospect Park, el parc més gran de Brooklyn i potser fins i tot més maco que Central Park
I dit i fet, preparem una amanida freda de llenties i una truita de patates i porros i cap al parc falta gent!! Dia espectacular de frisbee, riures, calor, gelats… que deixa imatges tan maques com les següents:
(Nota: Primeres proves amb una mena de Photoshop de software lliure)
Diumenge és el dia que mai hauria esperat viure a NY: dia de platja 100%!! Ens despertem al matí, ens posem els banyadors, agafem tovalloles de platja i xancletes i cap a Coney Island! Dia perfecte de platja, amb un sol de justícia i una aigua de l’Atlàntic gelada, però així i tot hi ha algun valent banyant-se i jo decideixo no ser menys… El moment d’entrar en aquella aigua tan freda és difícil de descriure, és com sentir que de cop i volta se’t posa a funcionar el sistema circulatori a tota velocitat, notant com la sang et flueix pel cos… L’avantatge d’aquesta capbussada és que ara ja qualsevol altra cosa serà més calenta. I ben fresquet, a prendre el sol, amb les conseqüències esperades… vermell com un perdigot!! Sort que a casa tinc una companya previsora i havia comprat una fulla d’aloe vera, que es converteix en la nostra salvadora, sucant-nos cada nit amb la gelatina que conté.
Una altra cosa interessant de Coney Island és que no es tracta només de la típica platja de sorra. Està molt bruta, hi ha com una mena d’espigons coberts de musclos i les gavines volen gairebé a ras de terra, fins aquí més o menys normal. Però just al “passeig marítim” comença un parc d’atraccions bastant complet, amb autos de xoc, nòria i muntanya russa. El dia de platja acabà amb un viatge a la muntanya russa ‘Ciclone’, que em va fer acabar de pujar la sang al cap i semblar encara més una lobster. Per què aquí els americans quan es cremen a la platja no semblen shrimps (gambes), sinó lobsters (llagostes)… Són més elegants, tu ;)